image

Wetenschappelijke aanpak

In het begin was de vraag: Wie ben ik?

Er bestaan talloze gestandaardiseerde methodes op het gebied van persoonlijkheidsanalyses. Slechts weinige daarvan echter vragen naar de verwachting die een mens van zijn leven heeft. Het Reiss Profile® werd ontwikkeld om de fundamentele doelen en waarden van een mens breder te kunnen begrijpen en weer te geven. Prof. dr. Steven Reiss volgde zijn academische opleiding aan de prestigieuze Amerikaanse universiteiten Dartmouth College, Yale University en Harvard Medical School.

Tot zijn pensioen in 2009 was hij professor in de psychologie en de psychiatrie aan de Ohio State University en directeur van het Nisonger Center for Mental Retardation. Steven Reiss overleed in oktober 2016 op 69-jarige leeftijd.

Zijn onderzoekswerk naar psychologische behoeften, motivatie en angstgevoeligheid heeft veel collega’s beïnvloed en hij ontving hiervoor vijf Amerikaanse awards.

Hij publiceerde 80 artikelen en drie boeken die vertaald zijn in vele talen. Volgens de Social Science Citation Index is hij een van de meest geciteerde psychologen in de Verenigde Staten.

Een moderne aanpak van motivatieonderzoek

Komend vanuit de klinische psychologie was een persoonlijke ervaring cruciaal voor Steven Reiss om motivatieonderzoek wetenschappelijk te gaan behandelen. Na zijn herstel van een levensbedreigende ziekte stelde hij zichzelf de vraag: Wie ben ik en wat motiveert me echt?

In de traditie van Allport, Maslow en Murray wordt het Reiss Profile® beschouwd als een sleutel om gedrag beter te begrijpen. Het doel van Steven Reiss was een empirische basis te verschaffen naar motivatieonderzoek. Samen met een team van onderzoekers verrichtte hij tal van studies, waaraan in totaal meer dan 2.500 deelnemers van verschillende leeftijden en uit verschillende beroeps- en bevolkingsgroepen hebben deelgenomen. Op basis van zijn bevindingen, ontwikkelde hij de Reiss Profile® methode die zich van andere onderzoeken onderscheidt door de uitstekende kwaliteitscriteria en die overal in de wereld toegepast kan worden.

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu