image

Bedrijfsleiding en leiden van medewerkers

Persoonlijke en sociale competenties van leidinggevenden

Succesvolle leiding activeert potenties en creëert aansprekende resultaten. Goede leidinggevenden bezitten meer dan vakbekwaamheid en de wil om te presteren. Ze overtuigen met sociale vaardigheid en een sterke persoonlijkheid. Daarbij kennen ze hun eigen prestatiedrijfveren en kunnen ze deze doelgericht gebruiken - voor het eigen welzijn en dat van de medewerkers.

Het Reiss Profile® ondersteunt leidinggevenden in dit proces. De leidinggevenden ontdekken zo hun persoonlijke prestatiemotieven en reflecteren deze, om in de toekomst beter eruit te kunnen halen wat erin zit.

Relevante thema's voor het versterken van de leidinggevende persoonlijkheid zijn:

  • Het benutten van de individuele prestatiedrijfveren voor de leidinggevende rol
  • De volledige sturing van de eigen persoon (zelfmanagement)
  • Het sensibiliseren van de zelfwaarneming en de externe waarneming
  • De ontwikkeling en versterking van het persoonlijke vermogen voor het proces van leidinggeven  en arbeid
  • Het herkennen van persoonlijke gedragspatronen en manieren van reageren
  • Het uitbreiden van de individuele handelings- en vormingsmarges
  • Heroriëntatie op de eigen carrière

Het Reiss Profile® levert belangrijke prikkels voor de ontwikkeling van werk- en projectteams. Doordat leidinggevenden herkennen wat hen en hun medewerkers daadwerkelijk motiveert, maken ze kennis met eenvoudig manieren om de prestatiebereidwilligheid van hun medewerkers duurzaam op een hoog niveau te houden. Bovendien leren ze hoe ze de individuele communicatie kunnen verbeteren en conflicten kunnen vermijden c.q. oplossen.

Contact

We zijn gespecialiseerd in het samenwerken met leidinggevenden in topsegmenten van organisaties. Wilt u als klant ook profiteren van de concrete ervaringen in het leiden van ondernemingen en het aansturen van medewerkers met het Reiss Profile® als praktisch uitgangspunt? Neemt u dan contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu