image

Marketing

Het Reiss Profile® in brandmanagement en marketing

Aankoopbeslissingen worden meestal onbewust gemaakt. Daarbij speelt het mentale beloningssysteem een centrale rol. Het Reiss Profile® is ontworpen om dit beloningssysteem te decoderen en biedt daarmee op marketinggebied een springplank naar nieuwe toepassingsgebieden.

Aankoopbeslissingen beter begrijpen en beïnvloeden

Neuro-wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat besluitvormingsprocessen onderbewust maar tegelijk toch zeer doelgericht plaatsvinden. Dit betekent dat aankoopbeslissingen, of dit nu in de supermarkt is of bij de voorkeur voor bepaalde merken, ons interne beloningssysteem volgen. Het principe daarachter is eenvoudig: we willen datgene hebben wat belooft te voldoen aan onze individuele wensen. Het Reiss Profile® helpt marketing professionals bij het bepalen van prikkels die ons onderbewuste beloningssysteem aanspreken en ons zo verleiden tot aankoop.

Een gemeenschappelijk waardesysteem voor consument en merk: het Reiss Profile®

Het Reiss Profile® beschrijft het menselijk beloningssysteem in 16 levensmotieven en geeft inzicht in de fundamentele waarden. Het biedt hiermee een gemeenschappelijk systeem voor consument en merk. Doordat zowel consument als merk hetzelfde waardensysteem delen, is het mogelijk strategieën en acties te ontwikkelen die het beloningssysteem van een specifieke doelgroep aanspreken en deze daarmee aanzet tot een aankoopimpuls.

Het feit dat waarden nauwkeurig kunnen worden gemeten, met een hoge mate van geldigheid, maakt het Reiss Profile® bij uitstek geschikt als marketinginstrument. Het opent de mogelijkheid om kwalitatieve inzichten te koppelen aan kwantitatieve gegevens.

Waardegerichte marketing vraagt om een holistische benadering

Met het Reiss Profile® en de inzichten die het biedt als uitgangspunt, kan waardegerichte marketing toegang geven tot een aanzienlijk nieuw potentieel aan toepassingsgebieden:

  • Emotionele merk positionering
  • Waardegerichte doelgroep segmentatie
  • Aanpassing van creatieve mission statements, marketing boodschappen en campagnes
  • Selectie van geschikte sponsoring en co-branding partners

Een voorwaarde voor succes is een samenhangende en strategische benadering van de waardegerichte methode. De duidelijkheid en begrijpelijkheid van de wetenschappelijk gefundeerde Reiss Profile® methode vereenvoudigt de bedrijfsbrede invoering en acceptatie.

Samenvattend biedt het Reiss Profile® een operationele basis voor waardegerichte marketing. Het toont hoe en waarom prikkels onderbewuste besluitvormingsprocessen beïnvloeden.

Tegelijkertijd biedt het een praktische strategische aanpak en een kwantitatieve methode om merken te meten op emotioneel niveau en deze te vertalen naar een samenhangende merkcommunicatie. Het eindresultaat: succes in het activeren van koopimpulsen.

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu