image

PERS

Symposium ‘Hoe motiveer ik mijn studenten?’

Op 2 november 2012 vond het symposium ‘Hoe motiveer ik mijn studenten?’ plaats bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

Tijdens het symposium op 2 november luisterden veertig deelnemers van diverse onderwijsinstellingen (HBO, MBO en middelbare scholen) en van het bedrijfsleven (studiekeuzecoaches e.d.) naar de presentaties van de hieronder genoemde sprekers. Deze zijn zeer ervaren in het begeleiden van studenten en organisaties bij het realiseren van hun doelstellingen. Zij lieten de toehoorders kennismaken met hun aanpak waarin het Reiss Profile® een centrale rol vervult.

De veranderingen in het onderwijs volgen elkaar in snel tempo op. Niet altijd in logische volgorde en vaak niet begrepen door de betrokkenen in het onderwijswerkveld. De bestuurders proberen hiermee grip te krijgen op de kosten en hopen de kwaliteit te verbeteren.

Sinds 2006 wordt het Reiss Profile® in Nederland ingezet waardoor een meer individuele benadering van motivatie en kwaliteit in onder andere het onderwijs zijn vruchten afgeworpen heeft door betere studiekeuzes en -resultaten. De kostenreductie die onderwijsinstellingen hiermee gerealiseerd hebben, zijn aanzienlijk.

Last but not least, de studenten worden persoonlijker benaderd en hebben meer plezier in de dingen die ze doen.

Overzicht presentaties

Spreker                                         Thema presentatie

Wim Olbrechts                               Versnel je groei, verhoog je prestatie, door optimaal gebruik van je intrinsieke motivatie

Karin Terpstra                                Reiss Profile® bij studiekeuze

Ben van Veen                                MotivMatch©, studierichtingsadvies en het ‘wat wil Ik wil wat’ gegeven

Maarten Anthonise                        Leer je kwaliteiten kennen en haal daarmee het beste uit jezelf

Astrid Schiepers                            Stage … en geen Reiss Profile®

Drs. Carla Hueck Martina MBA     Op weg met Reiss, 16 motieven in een koffer op weg naar een   nieuwe toekomst als student

en Elton Villarreal MSc                 

Voor meer informatie over de sprekers en de presentaties die zij hebben gehouden, kunt u de programmafolder hier downloaden.

Bijgaand een impressie in beeld van het symposium van 2 november.

symposium symposium symposium

symposium  symposium  symposium  symposium  symposium

symposium  symposium  symposium

symposium  symposium

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu