image

Reiss Profile® competence center in Topsport Expertise & Innovatie Centrum

Op maandag 9 februari 2015 heeft profwielrenner Tom Dumoulin op de sportzone bij het Topsport Expertise & Innovatie Centrum (TEIC) in Sittard het High Performance Center geopend. In samenwerking met sportpsycholoog en gecertificeerd Reiss Profile® Master Anniek Oost zal Reiss Profile® Benelux in het centrum een competence center vestigen.

Sportpsycholoog Anniek Oost wil de sporters die gebruikmaken van de mogelijkheden van het TEIC een integraal coaching aanbieden op basis van hun persoonlijke Reiss Profile®. De expertise van Reiss Profile® op het gebied van (top)sport sluit goed aan bij de ambitie van het TEIC: de sporter beter maken.
Alle kennis en knowhow op het gebied van topsport komen bijeen in het High Performance Center. Topsporters en talenten kunnen er terecht om hun prestaties te verbeteren en op die manier dichter bij hun doel te komen. Zo zijn er onder meer een inspanningslab en een krachthonk op Olympisch niveau. Het Reiss Profile® competence center past uitstekend in dit concept. Talent alleen is niet genoeg om prijzen te winnen en onder (grote) druk topprestaties neer te zetten. In het coachen en trainen van topsporters is gebleken dat het Reiss Profile® een adequaat instrument is voor succes, met name door zijn voorspellende eigenschappen.
Anniek Oost is sportpsycholoog VSPN®, neuropsycholoog, docent Sportpsychologie en gecertificeerd Reiss Profile® Master. Zij heeft ervaring met het begeleiden van sporters, teams en coaches. Daarnaast werkt zij als mentaal trainer bij diverse andere presteerders, onder andere bij een overheidsinstantie.

Enige in de wereld

Profwielrenner Tom Dumoulin van de ploeg Giant Alpecin was speciaal ingevlogen vanuit zijn trainingskamp op Mallorca om het High Performance Center officieel te openen. Een uniek centrum volgens inspanningsfysioloog Eric van Breda: “Dit is het neusje van de zalm. Voor zover mij bekend is het inspanningslab dat hier in Sittard staat, het enige in de wereld.”
Trainingen worden bepaald op basis van heel specifieke luchtmetingen en de temperatuur in het lab wordt op een constant niveau gehouden ongeacht het aantal aanwezige sporters.
Het krachthonk is anders dan andere krachtruimtes zo ingericht dat het de sporter helpt om op een functionele manier te trainen.

TEIC

Het Topsport Expertise & Innovatie Centrum (TEIC) is het resultaat van de samenwerking van de partners van Topsport Limburg om te komen tot een bundeling van expertise op het gebied van (para-)medische, sport fysiologische, sporttechnische, maatschappelijke en vakoverschrijdende dienstverlening. Dat moet leiden tot een krachtige kwaliteitsimpuls. TEIC richt zich op topsport, breedtesport, talentontwikkeling en speciale doelgroepen als senioren en mensen met een beperking. De ambitie van TEIC is om internationaal de sport te kunnen bedienen. Het TEIC is gevestigd in Sportzone Limburg in Sittard.

Anniek Oost Tom Dumoulin TEIC Sittard
Sportpsycholoog Anniek Oost Profwielrenner Tom Dumoulin TEIC in Sittard

 

 Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu