image

PERS

Betere studieresultaten door persoonlijke begeleiding op basis van individuele drijfveren

De HZ University of Applied Sciences in Vlissingen is de eerste Nederlandse hogeschool die het Reiss Profile inzet voor haar studenten. Door de grote groei van de opleiding Logistics Management was er behoefte aan meer studiecoaches die samen met Maarten Anthonise, HZ-coördinator Reiss Profile, de persoonlijke hogeschool kunnen vormgeven. Op dinsdag 28 januari 2014 hebben Brigitte Pommee, Esther Schippers en Eric van der Heijden hun Reiss Profile Master certificaat ontvangen.

 

‘Een van de kernwaarden van het instellingsplan van de HZ University of Applied Sciences is dat zij een persoonsgerichte hogeschool wil zijn, zowel voor haar studenten als voor haar medewerkers. Het Reiss Profile past in deze visie studenten, en medewerkers, uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. De Reiss Profile methode biedt studenten de mogelijkheid om hun individuele drijfveren te herkennen en benutten. Zij kunnen zich met deze inzichten volledig ontplooien en de kans op studiesucces wordt groter’, aldus Maarten Anthonise.

Meerdere klassen eerstejaars studenten hebben de Reiss Profile test al gemaakt. De masters -studiecoaches geheten- verzorgen de afname van de test, bespreken de testresultaten in een uitgebreid coachingsgesprek en begeleiden de studenten vervolgens bij het schrijven van hun kwaliteitenanalyse, die weer in hun persoonlijke portfolio gebruikt kan worden.
Ze leren de studenten om hun kwaliteiten te relateren aan hun reeds ontwikkelde studiestijlen en deze verder uit te bouwen. Daarmee wordt het bewust studeren en samenwerken vergroot. Bovendien leren de studenten hun persoonlijke kwaliteiten weer te geven in een sollicitatiebrief en persoonlijk CV op basis van hun drijfveren, die gebruikt wordt bij het verwerven van de diverse stages. De opleiding Logistics Management heeft hier de afgelopen jaren goede ervaringen mee opgedaan en integreert het Reiss Profile in haar totale begeleidingstraject voor studenten. Binnenkort start de opleiding Bouwkunde ook met de inzet van het Reiss Profile.

Voor meer informatie zie www.hz.nl. Wilt u ook succes behalen met de inzet van het Reiss Profile op uw school of in uw bedrijf? Neem dan contact op met Reiss Profile Europe B.V.

 

Reiss Profile Masters

Studiecoaches Brigitte Pommee, Erik van der Heijden en Esther Schippers (van links naar rechts) kunnen aan de slag met het Reiss Profile

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu