image
 • image

  Flexibiliteit en zekerheid voor de toekomst

  Door Doesum van Anke 03-08-2015 11:36:46

  Interview met RPE-partners

  Peter, John, Thomas
  V.l.n.r. Thomas Staller, Peter Boltersdorf en John Delnoy

  Flexibiliteit en zekerheid voor de toekomst

  Reiss Profile® Europe B.V. (RPE) beëindigt vanaf 30 juni 2017 de samenwerking met IDS Publishing Corporation, de onderneming van Steven Reiss. In een interview geven de RPE-partners Peter Boltersdorf, John Delnoy en Thomas Staller een verklaring voor deze stap en de gevolgen daarvan voor de Reiss Profile® Masters.

  Mijnheer Staller, waarom heeft Reiss Profile® Europe B.V. de exclusieve licentieovereenkomst voor Reiss Profile® in Duitsland, de Benelux, Frankrijk en Italië met IDS Publishing Corporation van Steven Reiss beëindigd?
  Staller: “We hebben vastgesteld dat Steven Reiss de afgelopen maanden nieuwe ideeën heeft ontwikkeld voor het businessmodel van Reiss Profile® die niet aansluiten op wat er in onze huidige exclusieve licentieovereenkomst is overeengekomen. Bovendien toonde zijn onderneming IDS Publishing onlangs een dusdanig zakelijk gedrag dat mijn partners Peter Boltersdorf en John Delnoy en ik geen vertrouwen meer hadden in een verdere constructieve samenwerking. Ondanks intensieve besprekingen konden we de verschillen niet uit de weg ruimen. Wij maakten ons zorgen dat bij voortzetting van de samenwerking belangrijke kwaliteitsontwikkelingen van onze onderneming niet door zouden gaan en wij flexibiliteit en toekomstzekerheid zouden kwijtraken. Het was dus een logische stap om ons contract met IDS op 30 juni 2017 op een vroegtijdige en nette manier te beëindigen.”

  Wat betekent dit voor de Reiss Profile® Masters in Duitsland, de Benelux, Frankrijk en Italië?
  Delnoy: “De Masters kunnen zonder beperking tot en met 30 juni 2017 gebruik blijven maken van de diensten van Reiss Profile® Europe B.V. en Reiss Profile® Benelux B.V.. Daarna zullen Peter, Thomas en ik op basis van de opgebouwde knowhow en in samenwerking met onze partners zoals de Master Instructeurs een eigen service aanbieden. De Masters kunnen dus continuïteit, investeringszekerheid en klantbescherming verwachten. Wij gaan er bovendien van uit dat het Reiss Profile® ook vanaf juli 2017 beschikbaar zal blijven op de markt.”

  Hoe zal de nieuwe service eruit gaan zien vanaf juli 2017?
  Boltersdorf: “Wij zijn nog steeds overtuigd van de aanpak op basis van de 16 levensmotieven en hebben deze methode gedurende meer dan acht jaar als licentiehouder succesvol uitgebouwd in Duitsland, de Benelux, Frankrijk en Italië. We noemen als mijlpalen: de oprichting van een netwerk van instructeurs, het opleiden van meer dan 1.000 Masters, de kwalitatief hoogwaardige inzet van de methode bij talloze bedrijven, organisaties, teams en individuen dwars door alle sectoren heen en het aanbieden van toepassingen, service en ondersteuning voor de Masters. In de service die wij onafhankelijk van de IDS Publishing Company willen aanbieden, komen al deze voordelen samen. De onafhankelijkheid biedt ons nieuwe kansen en mogelijkheden met betrekking tot het vormgeven van de service, de marketing en de verkoopondersteuning. Ook voor nieuwe toepassingen, vooral in het bedrijfsleven, hebben wij concepten waarvan wij de uitvoering nu nadrukkelijk kunnen gaan effectueren.”

  Wanneer introduceert u de nieuwe service?
  S
  taller: “Wij luisteren intensief naar de markt en zijn in gesprek met de Master Community om de best mogelijke service op de markt te brengen. Wij willen een soepele overgang naar 1 juli 2017. De Masters worden vooraf over het nieuwe aanbod geïnformeerd. Wij zijn ervan overtuigd dat dit aanbod op grond van de kwaliteit op een grote respons kan rekenen, zowel bij de Masters, alsook bij de gebruikers in bedrijven en niet in de laatste plaats ook in de wetenschappelijke wereld.”

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu