image
 • image

  Teamcoaching volgens de Reiss ProfileŽ methode

  Door Doesum van Anke 30-05-2015 15:26:03

  Authenticiteit komt van binnenuit

  De bedrijfsleiding van Habotec GmbH in Lübeck (Duitsland) was op zoek naar een nieuwe aanpak om het managementproces te verbeteren. Daarbij viel de keus op samenwerking met coach Heiko Frerichs die teamcoaching volgens de Reiss Profile®methode in het bedrijf heeft geïntroduceerd.

  Habotec GmbH in Lübeck is een familiebedrijf met ongeveer 100 medewerkers dat is gespecialiseerd in intelligente elektrische en gebouwbeheersystemen. Met succes, waarbij het eigenaarsechtpaar Sabine en Peter Bode niet alleen trots is op de stabiele bedrijfsontwikkeling maar vooral ook op de goede relatie met klanten en medewerkers. Een van de bouwstenen van dit succes is de bereidheid om rekening te houden met de behoeften in de zoektocht naar permanente optimalisatie.
  Om te slagen wilden de eigenaars met steun van coach en organisatieadviseur Heiko Frerichs uitzoeken “waarom dingen in het bedrijf lopen zoals ze lopen”. Tegelijkertijd wilden zij op deze manier een nieuwe aanpak vinden om het managementproces te verbeteren. Daarbij viel de keus op teamcoaching volgens de Reiss Profile® methode, die Frerichs om te beginnen in twee modules indeelde: coaching van het management met de directeur en zijn vrouw, die verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid in het familiebedrijf, en teamcoaching van leidinggevenden waarbij 14 leidinggevenden en medewerkers van het technisch projectmanagement en de administratie werden betrokken.

  Het eigenaarsechtpaar Bode is ervan overtuigd dat authenticiteit alleen van binnenuit het bedrijf kan komen. De aanpak volgens de Reiss Profile® methode heeft het mogelijk gemaakt om de eigen waarden te identificeren en in het bedrijf te verankeren. Tegelijkertijd is een sterke werkgeverbranding ontstaan.

  Klik hier voor het originele Duitse artikel of download de pdf met de vertaling

Contact opnemen

John Delnoy
Tel:+31 6 20542186
E-Mail:office@reissprofile.eu